El PP demana fer complir la llei a Can Fatjó dels Aurons

El grup municipal del Partit Popular presentarà una proposta d’acord al proper Ple ordinari del 31 de març demanant el rebuig frontal a l’abocament de qualsevol tipus de residus al paratge de Can Fatjó dels Aurons. El PP demana la compareixença del Conseller de Territori i Medi Ambient, Lluís Recoder, davant els mitjans de comunicació per deixar clara la seva posició sobre el futur de l’argilera Almar, a Can Fatjó dels Aurons.

El grup municipal del PP també ha preparat una bateria de 14 preguntes sobre diverses qüestions relacionades amb l’activitat que actualment es realitza a l’argilera Almar, per tal de saber si es tenen tots els permisos i llicències pertinents i no es cau de ple en la més flagrant il·legalitat. La regidora del PP, Mònica Àlvarez, explicava que la moció i les preguntes estan consensuades amb la Plataforma contra l’abocador de deixalles a Can Fatjó dels Aurons i l’EMD de Bellaterra. El PP demana “aturar tota activitat a Can Fatjó i omplir el clot només amb terres i runes”.

El responsable de Medi Ambient del PP, Salvador Segarra, es preguntava per què a data de 29 de gener de 2009 es traspassen tots els drets miners, en possessió de l’empresa Almar, a l’empresa Puigfel. Segons Segarra la intenció de Puigfel “és aprofitar les terres de Can Fatjó per tapar l’abocador Elena, incomplint així la normativa d’activitats”. El problema s’agreuja, en opinió de Segarra, quan a més a més el nou concessionari “no demana la renovació de la llicència d’activitats tal com marca la llei. Tot això davant el silenci de l’Ajuntament de Cerdanyola”. El PP demana simplement que es compleixi el que marca la llei, és a dir, que per una banda l’única activitat permesa sigui l’extracció d’àrids per a ceràmiques i que es restauri el clot amb terres i runes.

Salvador Segarra troba evident que els treballs que s’estan realitzant a Can Fatjó dels Aurons, “a banda de malmetre l’entorn, indiquen que s’està adequant el clot per acollir un abocador per a bales d’Ecoparc de les mateixes característiques que l’abocador Elena, però encara més gran”. Segarra recorda tots els problemes d’olors que està generant l’abocador Elena, “fruit d’un mal ús del mateix degut a la falta de control”. Salvador Segarra creu que “algú hauria d’investigar si hi ha alguna relació entre el gran número d’abocadors al terme municipal, durant molts anys sense cap tipus de control, i el fet que Cerdanyola sigui una de les ciutats de l’Estat amb els índex més alts d’afectats de càncer, fibromiàlgia i respiració química, digui el que digui el doctor Josep Tarrés”.

Segarra es preguntava per què no se sap res de l’estudi sobre emissió de gasos a l’abocador de Can Planas que el Ple va decidir encarregar ara fa gairebé un any. El responsable de Medi Ambient del PP assegura tenir proves sobre la presència “d’un mínim de quatre elements cancerígens en l’emissió de gasos als terrenys de l’abocador”. Salvador Segarra es mostrava molt descontent amb la manera de fer de l’equip de govern respecte a temes relacionats amb la salut pública, com per exemple amb l’anunci davant la premsa, el passat 20 de gener, de la instal·lació de tres dipòsits per recollir elements contaminats de l’abocador de Can Planas i portar-los a una planta de tractament especialitzat. A hores d’ara, cap dels dipòsits està en funcionament i els lixiviats continuen abocant-se al clavegueram.

El PP vol que l’Ajuntament adopti una posició clara, que no admeti dubtes, sobre el futur del clot de Can Fatjó dels Aurons i com a primer pas exigeix aturar les activitats que ara es realitzen.

(*) Noticia publicada al www.cerdanyola.info (10/03/2011)

Un comentario en “El PP demana fer complir la llei a Can Fatjó dels Aurons

  1. Salvador vares dir coses que no estem acostumats a sentir dels partits politics, ja es hora que algu dugui les coses pel seu nom , els sociates deien que els lixiviats del abocador de Can Planas estava solucionat, una mentira més d´aquets mentiders patetics, han cambiat el diposit de superficie del costat de Ponent, i la bomba per a bombejar els lixiviats??.

    I els diposits que tenien que colgar al costat del torrent de Can Magrans, per a recollir els lixiviats que desaiguen al clavagueram que va a la depuradora de Montcada??.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s